Ez a webhely cookie-kat használ, melyekre szükség van a weboldal teljes működéséhez. Weboldalunk böngészésével Ön elfogadja a cookie-k használatát. További információ
Megértettem
Lazac roston zöldségekkel
Ponty
Harcsa
Tőkehal
Halászlé
Tintahal

Vajas-chilis tigrisrák

Hozzávalók 2-3 személyre
• 20 g vaj
• 2 evőkanál olívaolaj
• 3 gerezd fokhagyma, apróra vágva
• 1 piros chili paprika, magvával, finomra vágva
• ½ tk édes fűszerpaprika
• 1 kg 21/30-as méretű egész tigrisrák (kb. 3.175 Ft)
• 1 citrom leve, plusz néhány szelet ujjmosáshoz
• ½ csokor petrezselyem, durvára vágott
• 1 kis friss, meleg, ropogós cipókenyér
Költség: kb. 3.800 Ft.
Elkészítés
Engedtessük fel a tigrisrákokat, majd folyó hideg víz alatt mossuk át és csöpögtessük le őket! Olvasszuk meg a vajat és az olajat együtt egy serpenyőben. Adjuk hozzá a fokhagymát, a chilit és a fűszerpaprikát, majd pirítsuk 1-2 percig lassú tűzön, amíg aranyszínűvé kezd válni. Vigyázzunk, a fokhagyma nagyon hamar megéghet! Tekerjük fel a hőt, dobjuk rá a garnélákat és süssük pár percig, lassú keverés mellett, amíg a garnélarákok rózsaszínűek lesznek. Vegyük le a tűzről, keverjük hozzá a citromlevet és a petrezselymet.
Tegyünk néhány citromszeletet egy kis tál meleg vízbe az ujjak leöblítéséhez, tegyünk egy tálat is az asztalra a héjaknak, majd kézzel nyúljunk a rákokhoz, pucoljuk le a héját a farkáról, és tördeljünk hozzá a ropogós kenyérből.
Tápanyagtartalom adagonként: 
237 kCal, fehérje 9,0 g, szénhidrát 2,0 g, zsír 22,0 g, ebből 8,0 g telített zsír, rost 1,0 g, 1,6 g só.

 

X

fagyasztott vagy friss?

Meggyőződésünk, hogy a fagyasztott tengeri termékek jobbak, mint a frissek, ha csak nem a vízparton rögtön kifogás után fogyasztjuk! A legjobb minőséget a közvetlenül halászat után történő és a friss állapotot hosszú időn át megőrző lefagyasztással lehet biztosítani. A friss hal felsőbbrendűsége szerintünk mítosz, és minden áron ragaszkodni a több napos "friss" halhoz hiábavaló. Az számít, milyen a hal minősége a fagyasztás előtt. Ezen felül a fagyasztott áruk kezelése sokkal kényelmesebb, és ezt nem kell azonnal felhasználni, mint a frisset. A legjobb fagyasztott illetve friss hal esetén nincs különbség az elkészített ételek minőségében, és a lényeg az evés élménye!

X

megbízható minőség

Termékeinket a legmegbízhatóbb Uniós partnerektől vásároljuk több mint másfél évtizedes együttműködési tapasztalatunk felhasználásával. Az ellenőrzött magas minőségű áruk ez után a lehető legjobb feltételek mellet jutnak el Önhöz, amelyet ISO 22000 tanúsítványunk is garantál. A termékeink minőségéért minden esetben kezeskedünk.

X

gyors és ingyenes kiszállítás

Budapesti üzleti partnereink számára gyors és pontos kiszállítást vállalunk akár még a megrendelés napjára, de legkésőbb a következő munkanapon. Számukra kiszállításunk ingyenes Budapest belvárosi kerületeibe, illetve a külső területekre 20 000 Ft feletti megrendelés esetén.