Rólunk

Cégünket, a Fjordin Kft-t 1995-ben alapították norvég-magyar vegyesvállalatként. Az alapítók célja az volt, hogy egy olyan nagykereskedelmi vállalkozást hozzanak létre hazánkban, amely népszerűsíti a norvég halkultúrát, importálja és forgalmazza az északi tengerek tömérdek gyümölcsét. A vállalkozás az eltelt több, mint negyed évszazad alatt komoly nevet vívott ki magának a magyar halpiacon. Olyan speciális céggé fejlődött, amely az igényes, professzionális vásárlók elvárásainak is megfelelve, elsősorban fagyasztott halakat és tengeri termékeket forgalmaz Magyarországon, amelyek ma már nem csupán Norvégiából, hanem szinte a világ minden tájáról érkeznek. Vevőink mind teljesebb kiszolgálása érdekében termékválasztékunk folyamatosan bővül, árlistánkban friss halak és a tenger gyümölcsei, kaviárok, különleges bárány, marha, borjú és vadhúsok, sonkák, fagyasztott zöldségek, gyümölcsök, burgonyakészítmények és pékáruk is megtalálhatók. Közvetlen kapcsolatban állunk sok budapesti étteremmel, kávézóval, beszállítója vagyunk több neves szállodának. Partnereink jelentős része viszonteladó, de fontosak a halfeldolgozók és halfüstölők is.

A Fjordin Kft. eddigi működésének jelentős eseménye volt, amikor 2008-ban új, korszerű, a világszínvonalat képviselő hűtött raktárbázisba költözött a külső 9. kerület frekventált ipari területén. A Gyáli úti Metro áruház szomszédságában, a Délpesti Üzleti Parkban található telephely hosszú távon szolgálja a Fjordin céljait. A raktár legnagyobb létesítménye egy háromszintes, részben soros, részben átjárható állványzattal berendezett mélyhűtő terem, ahol egyidejűleg több mint negyedmillió kilogramm fagyasztott áru elhelyezésére nyílik lehetőség -24 °C hőmérsékleten. Ezen kívül pluszos, hűtött termek, valamint kényelmes irodák biztosítják a cég működését.

A Fjordin az MSZ EN ISO 22000:2018 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszerrel dolgozik. Ez a minőségirányítási rendszer a termékek nyomon követhetőségére helyez nagy súlyt, és az ISO 9001 szabvány felépítését követi. A HACCP és több, jelentős élelmiszerbiztonsági rendszer követelményeit integrálja, egységesíti. A szabványosított forma az egységes nemzetközi tanúsítás lehetőségét biztosítja.

2017. májusban átvettük az azóta megszűnt Kék Tulipán Kft. kereskedelmi tevékenységét, és igyekszünk a régi vevőket megelégedésükre kiszolgálni.

1995

Norvég befektetők több éves piackutatás után létrehozzák a norvég halas nagykereskedést.

2008

Újonnan kialakított, saját üzemeltetésű hűtőházba költözünk a Délpesti Üzleti Parkba.

2017

Átvesszük a Kék Tulipán Kft. kereskedelmi tevékenységét, integráltuk partnereiket meglévő rendszerünkbe.

Amit nyújtunk

Megbízható és állandó minőség, széles és folyamatosan bővülő áruválaszték, versenyképes árak, gyors és ingyenes kiszállítás szakmai megrendelők részére, profi szolgáltatás magas szintű élelmiszerbiztonsági elvárásoknak megfelelve.

Élelmiszerbiztonság

A Fjordin Kft. 2002-ben vezette be a HACCP-rendszert, majd a piacon elsőként 2009-ben az MSZ EN ISO 22000 élelmiszer-biztonsági irányítási rendszert, aminek most a 2018-as kiadású verzióját működtetjük. Ez a minőségirányítási rendszer a termékek nyomon-követhetőségére helyez nagy hangsúlyt. A HACCP és több jelentős élelmiszerbiztonsági rendszer követelményeit integrálja, egységesíti.
Beszállítóinktól is megköveteljük, hogy valamely jelentős minőségbiztonsági rendszert üzemeltessenek, és azt rendszeresen felülvizsgáltassák.